Site Overlay

MENU II – NAGIETKOWE

KOLACJA SERWOWANA

Amuse bouche - kulinarne powitanie (do wyboru 1 pozycja)

  • Mus z dzikich ziół
  • Jabłko z gęsią wątróbką
  • Łosoś marynowany z zielonym pieprzem na sałatce z soczewicy

Zupa (do wyboru 1 zupa)

  • Rosół z perliczki z warzywnym spaghetti, kluskami szpinakowymi i lubczykiem
  • Krem borowikowy ze śmietaną i tymiankiem
  • Krem szparagowy z migdałami i estragonem

Danie główne (do wyboru 1 danie)

  • Zrazy wołowe z czerwonymi kozakami pachnące jałowcem
    podane z paloną kaszą gryczaną i burakami z miodem lipowymi
  • Kaczka confit podana z buraczkowymi gnocchi z listkami botwinki
    i pieczoną młodą marchwią z kolendrą
    lub kalafiorem
    romanesco z sosem holenderskim
  • Halibut z sosem béarnaise podany z czarnym risotto z sepią
    i jabłkami karmelizowanymi we wrzosowym miodzie
  • Gicz cielęca z włoszczyzną podana ze złociste risotto milanese z pietruszkową gremolatą i smażonymi zielonymi pomidorami

Deser (do wyboru 1 deser)

  • Beza z malinowym mascarpone i sosem z palonej kawy
  • Mus z białej czekolady z wiśnią amarena na biszkopcie i sosem z owoców leśnych
  • Tort czekoladowy z sosem pomarańczowo - mandarynkowym

BUFET

Zimne przekąski (do wyboru 5 przekąsek)

  • Vitello tonnato z kaparami
  • Carpaccio z gęsiej piersi z rukolą,
    truskawkami i musem z ricotty i malin
  • Szparagi z szynką, awokado i sałatką pomidorową
  • Galantyna z kaczki ze smardzami i pistacjami
  • Terrina z sarny z pikantną sałatką z jabłek
  • Miecznik marynowany w trawie cytrynowej
    z suszonym pomidorem i tajlandzkimi oberżynami
  • Parfait z łososia
  • Talerz galarety z wędzonego pstrąga źródlanego
    i melona z pomidorową galaretką
  • Roladki z cukinii z serkiem chrzanowym
  • Vol au vent z warzywnymi musami


Sałaty

  • Sałatka z awokado, żółtych pomidorów, radicchio
    i sera Roquefort
  • Sałatka z kurek i szpinaku
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Sałatka z wędlin w melonie

Dodatki

  • pieczywo własnego wypieku, wykwintne masła, chrzan z niedźwiedzim czosnkiem, majonezowy sos Szefa, dip kolendrowy, dynia w occie, marynowane buraczki, papryka, pieczarki, korniszony

Dania gorące

  • Krem z pomidorów z kwaśną śmietaną, bazylią
    i czosnkowymi grzankami
  • Pieczona polska gęś z jabłkami i majerankiem
  • Filet z sandacza podany z marchewkowym purée
    i oliwą estragonową
  • Portobello z dipem kolendrowym
  • Ziemniaki gratin
  • Gnocchi
  • Kluski francuskie
  • Imbirowa marchewka w sosie tymiankowym
  • Fasolka szparagowa lub szparagi
  • Modra kapusta z żurawiną

Desery

  • Ciasto biszkoptowe z amaretto i kremem mascarpone
  • Mus truskawkowy na pomarańczowym biszkopcie
    aromatyzowanym pieprzem
  • Mus z czarnego bzu na miodowym biszkopcie
  • Ciasto Ludwika z bezą, nadzieniem kremowym i konfiturą śliwkową
  • Comber czekoladowy z konfiturą owocową
  • Tarta czekoladowa z borówkami

Gorące danie serwowane po północy

  • Boeuf Strogonow z francuskimi kluseczkami

Cena: 330 zł brutto/osoba

Scroll Up