Site Overlay

MENU III – MALWOWE

Finger food

Na rozpoczęcie przyjęcia roznoszony przez kelnerów (do wyboru 4 pozycje)

  • Tatar z łososia
  • Ptysie z kawiorem
  • Marynowany pstrąg łososiowy ze szczypiorkiem i pomarańczą
  • Roladki z roastbeefu z musem grzybowym
  • Krewetka z sosem sambal belacan
  • Mozzarella z bazylią i suszonym pomidorem
    otulonym grillowaną cukinią
  • Trufle serowe: w migdałach, w papryce, w pietruszce
    i w czarnuszce
  • Roladki z bakłażana z musem miętowym, awokado i chili
  • Jabłko z gęsią wątróbką
  • Łosoś marynowany z zielonym pieprzem na sałatce z soczewicy
  • Tartaletki z szynką, serem i salami
  • Tartaletki z pastą z sera Roquefort
  • Kolorowe szaszłyki serowe

KOLACJA SERWOWANA

Amuse bouche – kulinarne powitanie (do wyboru 1 pozycja)

  • Parfait z gęsiej wątróbki na sałatce szparagowej lub na sałatce z figami
  • Plasterki langusty faszerowane świeżymi warzywami
  • Pieczone Saint-Jacques na sałatce z mango z szafranową galaretką
  • Przepiórka z pistacjami na galaretce sherry
  • Mus pomidorowy

Zupa (do wyboru 1 zupa)

  • Consommé z kaczki z kurkowym ravioli
  • Zupa z leśnych grzybów z ziołowymi łazankami
  • Chłodnik litewski z szyjkami rakowymi albo cielęciną
  • Consommé z malinowych pomidorów ze szpinakowym ravioli

Intermezzo (do wyboru 1 pozycja)

  • Sorbet limoncello
  • Sorbet z czarnej porzeczki
  • Sorbet bazyliowy

Danie główne (do wyboru 1 danie)

  • Comber z sarny z sosem grzybowo jałowcowym podany z bazyliowymi gnocchi, figami
    oraz zasmażaną młodą kapustą lub buraczkami z pędami sosny
  • Comber jagnięcy z pistacjami podany z purée z bobu i smażonymi zielonymi pomidorami
  • Pieczona po królewsku perliczka z sosem jabłkowym, podana z purée z selera
    i młodymi warzywami
  • Ośmiornica sous-vide z owocami morza podana z purée marchewkowo-kalafiorowym
    oraz fasolką szparagową lub szparagami
  • Filet z turbota z karambolą, podany z purée z batatów, karmelizowaną papryczką chili,
    orzechami
    pekan i szczypiorem

Deser (do wyboru 1 deser)

  • Mus kokosowy z mandarynką i czekoladowym biszkoptem
  • Mus z zielonej herbaty i imbiru na jabłkowej konfiturze ze świeżą miętą
  • Red Velvet z malinami

 


BUFET

Zimne przekąski (do wyboru 5 przekąsek)

  • Pieczeń z prosięcia z zielonymi szparagami w galarecie
  • Parfait z kaczej wątróbki z porto i calvadosem
  • Galantyna z kaczki z suszonymi owocami
  • Terrina z dzika z sałatką z gruszki
  • Roladki z soli faszerowane pstrągiem
  • Tatar z krewetek z sałatką z kopru włoskiego oraz kremem wasabi
  • Mus z wędzonego pstrąga z miodem lawendowym
    i jajkami przepiórczymi
  • Figi faszerowane białym kozim serem z miętą
  • Tartinki z humusem w trzech smakach
  • Mozzarella di Buffala w pudrze z suszonych pomidorów
    i oliwą bazyliową

Sałaty

  • Sałatka z fenkułem, melonem i radicchio
  • Sałatka z zieloną fasolą, pieczoną polędwicą jagnięcą i sałatą liściastą
  • Roszponka z sarnim combrem i leśnymi owocami
  • Endywia z grillowaną polędwicą wołową, owczym serem i granatem

Dodatki

  • pieczywo własnego wypieku, wykwintne masła, chrzan z niedźwiedzim czosnkiem, majonezowy sos Szefa, dip kolendrowy, dynia w occie, marynowane buraczki, papryka, pieczarki, korniszony

Dania gorące

  • Krem z kurek z topinaburem i czarną truflą
  • Zrazy z dzika w sosie z młodych pędów sosny
  • Szaszłyki z krewetek w sosie z malinowych pomidorów
  • Pierogi z gorgonzolą i lawendą
  • Dziki ryż z bazylią i pieczonymi pomidorkami cherry
  • Ziemniaki faszerowane pietruszkowym purée i boczkiem
  • Truflowe gnocchi
  • Buraczki karmelizowane w miodzie lipowym z czarnuszką
  • Fasolka szparagowa z kurkami pod sabayone

Desery

  • Sernik śmietankowy z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie
  • Ciasto marchewkowe z białą czekoladą
  • Tarta cytrynowa z opalaną bezą, na kruchym cieście z nadzieniem kajmakowym i jeżynami
  • Mus mango ze świeżymi jagodami
  • Mus truskawkowy
  • Muffin waniliowy z kremem
  • Tort orzechowy

Gorące danie serwowane po północy

  • Gulasz z dziczyzny z suszonymi owocami i grzybami,
    podany z domowym makaronem

Cena: 240 zł brutto/osoba

Scroll Up