Site Overlay

Menu I

KOLACJA SERWOWANA

  • Pieczywo serwowane z masłem pietruszkowym
    (oczekujące w stole)

Zupa (do wyboru 1 zupa)

  • Tradycyjny rosół z kurczaka wiejskiego z lubczykiem
     i makaronem
  • Krem z pomidorów z kwaśną śmietaną, bazylią
    i grzankami czosnkowymi
  • Żur na zakwasie z własnego wyrobu białą kiełbasą
    i majerankiem

Danie główne (do wyboru 1 danie)

  • Grillowane polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym i trybulą,
    podane ze smażonymi kopytkami i gotowanymi na parze warzywami
    z masłem ziołowym
  • Kotlet schabowy po szlachecku, podany z ziemniakami z koperkiem
    i buraczkami lub młodą kapustą z boczkiem
  • Pstrąg łososiowy duszony w warzywach z pieczonym czosnkiem podany
    z sosem estragonowym, ziemniakami z koperkiem
    i warzywami z sosem maślanym
  • Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem, podana z drożdżowymi kluskami z pary i modrą kapustą

Deser (do wyboru 1 deser)

  • Jabłecznik z cynamonem (na ciepło)
    z lodami waniliowym i miętą
  • Sernik z białą czekoladą i musem malinowym
  • Deser lodowy z owocami i melisą

BUFET

Zimne przekąski (do wyboru 5 przekąsek)

  • Trio pieczonych mięs:
    - karkówka w kminie, soku jabłkowym i musztardzie;
    - schab w tymianku, czarnuszce i wędzonej papryce;
    - boczek marynowany w czosnku, majeranku i trójniaku
  • Pasztet z sarny z marynowanymi prawdziwkami w galarecie
  • Schab po warszawsku
  • Cymes śledziowy z oregano
  • Filet z pstrąga w ostrej marynacie
  • Śledź opiekany z cebulą
  • Plastry pieczonego buraka z musem orzechowym i miodem gryczanym
  • Indyk w maladze z brzoskwiniami
  • Galantyna z kaczki

Sałaty

  • Sałatka z buraków i kalafiora
  • Sałata z wędzoną makrelą, ogórkiem, czerwoną cebulą,
    jajkiem  przepiórczym, zielonym groszkiem i pomidorami
  • Mix sałat z serem pleśniowym i malinowym vinaigrette
  • Sałatka grecka

Dodatki

  • pieczywo własnego wypieku, wykwintne masła, sos tatarski, chrzan z jabłkiem, musztarda, żurawina, pikle, marynaty

 

Dania gorące

  • Krem z białych warzyw z listkami estragonu
  • Prasowany boczek w liściach włoskiej kapusty
  • Steki z łososia w liściach bazylii w kremowym sosie porowo-jabłkowym
  • Pierogi ruskie z prażoną cebulą i szczypiorkiem
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ryż z kolendrą
  • Marchewka karmelizowana miodem lipowym ze skórką pomarańczy
  • Sezonowe warzywa z masłem ziołowym

Desery

  • Sernik wiedeński
  • Tartaletki z kremem i owocami
  • Tort czekoladowy z wiśniami

Gorące danie serwowane po północy

  • Barszcz czerwony z prażonymi jabłkami, majerankiem,
    borowikiem i mięsnymi uszkami

Cena: 240 zł brutto/osoba

Scroll Up