Site Overlay

MENU KOMUNIJNE II

Zupa serwowana indywidualnie (proszę o wybór 1 zupy)

  • Domowy rosół drobiowy z warzywami i makaronem
  • Zupa porowo – ziemniaczana z zieloną oliwą i natką pietruszki
  • Krem z pomidorów z pesto bazyliowym podawany z grzankami czosnkowymi
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z zielonego groszku z chipsami bekonowymi
  • Krem z białych warzyw z oliwą truflową i koperkiem
  • Krem z kukurydzy z popcornem i oliwą pietruszkową

 Danie główne serwowane indywidualnie (proszę o wybór 1 dania)

  • Udo gęsi duszone w kapuście z pieczonymi ziemniakami
  • Kaczka pieczona z jabłkiem (pierś i udko ) podana na czerwonej kapuście z żurawiną i kopytkami
  • Sakiewka z polędwicy wieprzowej z pieczarkami, serem i cukinią podane z opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami
  • Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina, podane z młodymi ziemniakami oraz sezonowymi warzywami
  • Wołowina po burgundzku podana z kopytkami i karmelizowanymi burakami

 Deser serwowany indywidualnie (proszę o wybór 1 deseru)

  • Ciepła domowa szarlotka z sosem z owoców leśnych i lodami śmietankowymi
  • Lody z owocami, z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
  • Lody waniliowe z brzoskwinią i musem malinowym
  • Ciasto czekoladowe z sosem malinowym

 Przekąski zimne i sałatki ustawione na stole

  • Śledzie marynowane w ziołach z cytryną
  • Schab faszerowany maślanym musem ze szczypiorkiem
  • Galantyna z indyka z sosem chrzanowym

 Pieczone mięsa i pasztety na półmiskach

  • Karkówka w majeranku z czosnkiem
  • Rolada z boczku z pikantną papryką
  • Schab peklowany w kolorowym pieprzu
  • Pasztet z dziczyzny w pieczony w boczku
  • Schab nadziewany śliwką
  • Pasztet domowy
  • Szynka domowa gotowana
  • Kabanosy i salami
  • Dodatki: pieczywo, sosy i dipy, warzywa marynowane, marynaty

 Sałatki

  • Sałatka Cezar z grillowanej piersi kurczaka z suszonymi pomidorami i z sosem anchois, grzankami ziołowymi na sałacie rzymskiej
  • Sałatka farmerska z pieczonej piersi indyka, chrupiącego bekonu, sera blue i pomidorów z sałatą
  • Sałatka włoska z mozzarellą, pomidorami i bazyliowym dresingiem

 Desery, ciasta, owoce na półmiskach

  • Mus z czarnego bzu na miodowym biszkopcie
  • Ciasto Ludwika z bezą, nadzieniem kremowym i konfiturą śliwkową
  • Comber czekoladowy z konfiturą owocową
  • Tarta jabłkowa z cynamonem
  • Sezonowe owoce filetowane

Menu dla dzieci

  • Rosół z makaronem
  • Polędwiczki z piersi kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych z frytkami i surówką z marchewki
  • Lody z owocami, z bitą śmietaną i sosem czekoladowym

 Napoje

  • Woda i soki w dzbankach, napoje gazowane w szklanych butelkach 0,2l,
  • kawa i herbata

 

Cena: 187 zł brutto/osoba, 90zł za dziecko 2-12lat

Cena zawiera

  • Wybrane menu komunijne
  • Napoje bezalkoholowe
  • Okrągłe stoły z białymi obrusami, serwetkami bankietowymi, szkło, zastawa ceramiczna, sztućce
  • Dekorację stołów bufetowych
  • Obsługa kelnersko – kucharska
  • Obsługa kierownika operacyjnego
  • Pokój dla organizatorów przyjęcia komunijnego (w miarę dostępności)
  • Parking
  • Specjalne ceny pokoi dla Gości przyjęcia komunijnego

Dodatkowo oferujemy usługi po indywidualnej wycenie: przyjęcie plenerowe pod namiotem, dekoracja kwiatowa stołu, winietki, menu, zaproszenia, fontanna czekoladowa, świece i lampiony, tort komunijny, podstawy pod talerze

Scroll Up